Restaurant l’Eixida

peratallada

Eixida: pati petit descobert, que es troba a la part del darrere o al costat d’una casa i que hi comunica… sovint amb connexió directa amb la cuina.
Aquest és el nom del projecte gastronòmic que acull aquest pati, un pati que comunica amb una cuina professional col·locada dins una volta de canó en uns baixos d’una casa que forma part del conjunt medieval de Peratallada.

L’Eixida és el centre neuràlgic del restaurant: un pati concebut per ser viscut, per gaudir dels exteriors sota una pèrgola i a l’ombra de la palmera, les heures i les buguenvíl·lies.

Concebut perquè les pròpies necessitats i la topografia s’adeqüessin i configuressin dos espais recollits on sopar a la fresca. El treball ha consistit en jugar amb l’aparell o trobada de les peces per adequar l’accessibilitat d’un local de pública concurrència i els seients per als sopars configurant dues terrasses a diferent cota on l’assentada d’una terrassa és alhora la cota del paviment de la següent. Un treball senzill i a la vegada meticulós en què s’ha treballat amb dues peces ceràmiques: una primera peça de 14 x 28 cm col·locada en espiga, en llibret i la tova quadrada de 50 x 50 cm per al folrat dels murs verticals i assentades.

A l’interior el treball ha consistit en adaptar la cuina a la volta existent per configurar una cuina oberta al voltant d’una illa central. I el comensal pot gaudir d’un espai íntim que reflecteix el caràcter dels amfitrions.

Un mural de Laura Torroba arrodoneix el treball d’interiorisme, que porta el món vegetal i els colors de l’exterior a l’interior.

Fotos: Lluís Català

Altres projectes