Restaurant Bo.TiC ¬¬

corçà

Albert Sastregener i Cristina Torrent van encarregar-me un projecte amb una idea molt concreta: unir passat, present i futur en la nova seu del restaurant Bo.TiC. El projecte ha volgut recollir aquesta premissa inicial dels clients: Passat: el reconeixement del paisatge i entorn immediat, preservació dels materials i estructura original de la finca i façanes. La conservació del volum original i eliminació de les construccions adjacents (galliner, safareig…), preservació dels murs de pedra i parets d’obra vista. Present: el temps present, els coneixements assolits, el context sociocultural actual, la família, creixent i canviant; la capacitat d’adaptació al canvi. Reconeixement del client, qui són, com són, què busquen, què els agradava de l’antic Bo.TiC, i per tant, què calia preservar. Futur: allò que serà. Les voluntats, les il·lusions i els objectius a assolir. El futur lligat a la tecnologia. Els materials i les geometries: de la coberta tradicional de dues aigües a la coberta plana.

Volumètricament tenim tres plans diferenciats que s’aboquen cap al pati de la finca: el cos de recepció de formigó vist; un cos alt d’acer Corten que allotja el primer menjador i vinoteca i que ens permet la introducció de la llum natural a la part més interior de la cuina i que conté totes les instal·lacions del restaurant, i finalment, la façana de pedra amb coberta a dues aigües, que ens apareix en tercer pla.

La cuina té un paper protagonista en aquest projecte, de manera que està oberta al jardí i a les sales, i el client pot entreveure els moviments de la cuina en tot moment, que el conviden a participar de tot el procés creatiu.

www.bo-tic.com

Fotos: Àlex Salcedo i Lluís Català

Altres projectes