_M0A7016 _M0A7121 LOW _M0A7246 _M0A7299 _M0A7795 _M0A7811-2 _M0A7821 _M0A7830 _M0A7150_M0A7835

Clients

Nova cuina del Restaurant Casamar a Llafranc

Description

L’Hotel Casamar va començar a funcionar com hotel el maig del 1955 quan en Joan Casellas i la Maria Balaguer van transformar una casa d’estiueig de principis del segle XX, en un petit hotel de cinc habitacions. El “Boom” turístic dels anys 60 va fer que s’ampliés fins a 20 habitacions de les que disposen actualment. L’any 1974 es fan càrrec del negoci la Margarita Grassot i en Josep Maria Casellas, pares d’en Quim i la Maria Casellas que comencen a ajudar en la gestió del hotel l’any 2000 i alhora del Restaurant donant-li una nova dimensió, que rep un gran reconeixement el Novembre de 2011, quan la guia Michelin va guardonar el restaurant amb una estrella. El projecte té com a objectiu actualitzar i ampliar l’àmbit de la cuina per tal d’adequar-lo a les necessitats actuals. Volem una cuina funcional, oberta, amb accés independent, amb sala de preparacions i cambres frigorífiques, zona de cocció, sala freda i zona de neteja diferenciades. Però a la vegada totes al voltant del nucli principal que és el bloc de cocció i que permet al cuiner tenir tracte directe amb la resta d'espais. S’ha dissenyat pensant en una millora de circuits dins la cuina per a garantir la cadena de fred i la correcta manipulació dels aliments i a la vegada amb una acurada estètica. Al accedir a l'hotel ja tenim visió sobre la cuina mitjançant una tarja de vidre horitzontal que connecta hall i cuina. També es connecta visualment amb la sala a través d'una porta corredissa de vidre que permet observar com es treballa a la zona de cocció i la barra del "passe". Una barra en un espai intermedi entre cuina i sala ens permet una multiplicitat d'usos: buffet d'esmorzars al matí i espai per a fer els crakers i rebre els clients en les hores de servei.