Al restaurant d’estrella Michelin “Les Magnòlies” d’Arbúcies (Girona) li ha brollat un petit plançó en el barri antic de Girona. Buttercup és una cafeteria degustació delicatessen que, igual que el seu germà gran, pren el nom d’una flor, i igual que aquestes, es desplega per a mostrar-se al públic com a nou lloc de referència per a foodies a la recerca dels dolços més exclusius i elaborats.

Buttercup es planta en un local estructurat en tres crugies paral·leles la façana principal de les quals s’obre totalment a una cèntrica placeta del barri vell. La crugia central acull als visitants i es converteix en eix de simetria del projecte d’interiorisme. En ella se situen el mostrador d’atenció i la cuina-obrador oberta al públic on es preparen tots els productes que serveixen en l’establiment. A banda i banda d’aquesta se situen les àrees de degustació, en dues sales amb caràcter propi però un mateix llenguatge projectual.

Així com les flors parteixen d’una llavor que concentra en una forma pura tota la bellesa posterior, el projecte es nodreix també d’aquesta dualitat, i mostra una clara distinció entre la crugia central, on l’exactitud de la pastisseria té lloc i les zones confrontants on es gaudeix de les elaboracions.

L’espai que ocupen l’obrador vist i el mostrador es caracteritza per l’ordre i la rigidesa formal. Aquí dominen la línia recta i la contenció cromàtica. El paviment hidràulic de motius geomètrics, les prestatgeries metàl·liques ortogonals ancorades al sostre o els enrajolats que recobreixen les diferents superfícies redunden en la idea. Els materials presenten acabats brillants i tàctic fred: acer inoxidable, cristall i taulells. Tot l’espai s’alça en una sort de laboratori on hi succeix la ciència de la pastisseria.

Els dos menjadors laterals es converteixen en l’altra cara de la moneda. La ciència dóna pas a la màgia. La llavor dóna el seu fruit. Del lloc on es treballa passem al lloc on es gaudeix. La carta de color es torna audaç, blau fosc i groc virolat, com el de la flor que dóna el seu nom a l’establiment. Les línies es corben i els materials es tornen mats i càlids. Fusta de roure i embuatat de feltre per al mobiliari. Paviment continu en els sòls. I com a element estrella els llums dissenyats específicament per a l’ocasió, lleugers arcs de circumferència suspesos sobre els comensals.

Malgrat compartir el mateix llenguatge, cadascuna de les sales laterals presenta una identitat pròpia. Una gran taula compartida o una barra alta amb vista a la plaça d’una banda i sofàs embuatats, taules de diferents formes i grandàries o barres baixes enfocades a l’exterior per l’altre, afegeixen versatilitat i ofereixen als clients diferents formes per a apropiar-se de l’espai.

Per a rematar el conjunt, la flor fa la seva primera i única aparició literal en forma de neó que tenyeix de groc corporatiu la totalitat del bany. Picada d’ullet definitiva al nom de l’establiment i element de rabiosa actualitat. Al restaurant d’estrella Michelin “Les Magnòlies” d’Arbúcies (Girona) li ha brollat un petit plançó en el barri antic de Girona. Buttercup planta aquí les seves arrels per a créixer vigorosament i poder donar els seus fruits per molt de temps.

Projecte amb col·laboració:

Jordi Ginabreda, interiorista

Anna Sabrià, arquitecta

 

_06A5955 _06A5956 _06A5963 _06A5978 _06A6012 _06A6039 _06A6065 _06A6077

Clients

CAFETERIA BUTTERCUP